Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 21:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/domarna-oeniga-wilder-behaller-tungviktstiteln/

Sport

Domarna oeniga – Wilder behåller tungviktstiteln

Deontay Wilder anser att han vann matchen, Tyson Fury tycker tvärtom.
Deontay Wilder anser att han vann matchen, Tyson Fury tycker tvärtom. Foto: Harry How/Getty

Amerikanen Deontay Wilder behåller WBC-bältet i tungviktsboxning efter en jämn match mot den brittiske utmanaren Tyson Fury i Los Angeles. Domarna var oeniga och de två boxarna landade på lika många poäng, vilket betyder att matchen slutade oavgjort.

Rätta artikel

Artikeln har tillfogats en rättelse 5 december 12.14

En av domarna höll Wilder som segrare med poängen 115–111, en gav segern till Fury 114–110, och den tredje tyckte att fajten slutat 113–113, rapporterar Reuters. Det oavgjorda resultatet innebär att den regerande mästaren behåller sitt tungviktsbälte.

Det blev många missar från Wilders sida under de första ronderna medan Fury jobbade hårt med att trötta ut honom.

– Den mannen slår skräckinjagande slag och jag lyckades undvika dem. Världen vet att jag vann den här fajten, säger Tyson Fury enligt CBS Sports.

Utmanaren hade kontrollen under stora delar av de tolv ronderna men Wilder fick ändå in flera rejäla träffar på sin motståndare, som for i golvet men tog sig upp igen.

– Jag blev nedslagen två gånger men tycker ändå att jag vann matchen, säger Tyson Fury.

Deontay Wilder är naturligtvis av en annan åsikt.

– Jag tycker definitivt att jag vann matchen med de två knockarna, säger han enligt CBS Sports.

– Vi är båda krigare, med de två dropparna vann jag.

Både Wilder och Fury är ännu obesegrade som proffs. Amerikanen med 40 segrar och britten med 27.

33-årige Wilder inledde sin karriär som amatörboxare 2005 och vann OS-brons i Peking 2008. Senare samma år blev han proffs och 2015 vann han WBC-bältet i tungvikt.

30-årige Fury är född i England och kommer från en boxarfamilj. Han representerade både England och Irland under sin amatörkarriär och blev proffs 2008.

Fury gav upp de världsmästartitlar han hade 2016 efter att ha gått ut med att han självmedicinerat med alkohol och kokain för att hantera sin depression. Han fråntogs även sin boxningslicens under en utredning om dopning och medicinering. Han har under 2018 kommit tillbaka till ringen och har hunnit vinna två matcher.

 

Rättelse: I en tidigare version av texten förekom ett faktafel, rätt ska vara att matchen slutade oavgjort och att båda boxarna förblir obesegrade som proffs.

 

Deontay Wilder tog hem segern inför 18.000 åskådare, bland dem Zlatan Ibrahimovic, uppger The Telegraph. Han öppnar redan nu för en returmatch mot Tyson Fury.

– Vi är de två bästa i världen och bevisade det i kväll. När du har två krigare får du en stor match. Vi bevisade det i kväll och jag är redo att göra det igen, säger han.