Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/dromduon-utslagna-ur-wimbledon/

Sport

Drömduon utslagna ur Wimbledon

Andy Murray och Serena Williams Foto: Glyn Kirk/AFP

De beskrevs som en drömduo i Wimbledons mixedturnering. Och det oväntade partnerskapet mellan de båda forna världsettorna Serena Williams och Andy Murray har lockat storpublik.

Nu är drömmen över. 

Mot Bruno Soares och Nicole Melichar tog det stopp i den tredje omgången. Bättre gick det däremot för Robert Lindstedt och Jelena Ostapenko, som är klara för kvartsfinal.

TT Text

Nyheten att Serena Williams och Andy Murray skulle spela tillsammans i Wimbledons mixeddubbel slog ner som en bomb. De forna världsettorna har båda kämpat sig tillbaka från skador lagom i tid för grand slam-turneringen i södra London och fick snabbt smeknamnet ”Murrena”.

De beskrevs som en drömduo: hemmasonen Murray, som tekniskt sett är från Skottland, och världsstjärnan Serena Williams. Publiken flockades till deras matcher.

Men det blev inte fler än tre för de båda.

I den tredje omgången tog det stopp mot toppseedade Bruno Soares, Brasilien, och amerikanskan Nicole Melichar, som vann mixedturneringen förra året tillsammans med Alexander Peya.

Det spelade ingen roll att publiken återigen gjorde sitt bästa för att heja fram stjärnorna. Williams/Murray förlorade första set (3–6), kom tillbaka i andra (6–4), men föll till slut i tredje och avgörande set (2–6).

För Soares och Melichar väntar nu Matwe Middelkoop, Nederländerna och Zhaoxuan Yang, Kina i kvartsfinalen.

Förlusten innebär att Andy Murray har spelat klart i Wimbledon för i år. Skotten, som nyligen kom tillbaka efter en höftoperation, åkte ur herrdubbeln förra veckan och var inte anmäld till herrarnas singel. För Serena Williams återstår dock semifinal i damsingeln.

En som däremot får spela vidare i mixeddubbeln är Robert Lindstedt. Tillsammans med Jelena Ostapenko är svensken klar för kvartsfinal efter att ha slagit John Peers och Zhang Shuai. Lindstedt och Ostapenko förlorade första set stort med 2–6, men vann sedan med 7–5 och 6–4. I kvartsfinalen ställs duon mot kroaten Franko Skugor och rumänskan Ioana Raluca Olaru.

Läs mer: 

Federer: Älskar att spela mot Nadal

Larssons kross – enkelt vidare i Swedish Open