Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 20:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/dromlottning-for-svensklaget-i-champions-league-slutspelet/

Sport

Drömlottning för svensklaget i Champions League-slutspelet

Wolfsburg ställs mot Glasgow City i Champions League-kvartsfinalen. Arkivbild.
Wolfsburg ställs mot Glasgow City i Champions League-kvartsfinalen. Arkivbild. Foto: Swen Pfoertner/dpa via AP

Damernas Champions League-slutspel i fotboll är lottat. Och det kan konstateras att tyska mästarlaget Wolfsburg drog drömlotten.

De ställs mot skotska Glasgow City i kvartsfinalen.

TT Text

Glasgow tog sig till kvartsfinal efter att ha slagit ut danska Bröndby, i den sista utslagsrundan, på straffar medan tyskorna avfärdade nederländska Twente med sammanlagt 7–0 över ett dubbelmöte.

I Wolfsburg spelar den svenska trion Hedvig Lindahl, Fridolina Rolfö och Madelen Janogy, som har tagit en paus från fotbollen på grund av sömnproblem och psykisk ohälsa.

Övriga kvartsfinaler:

Atlético Madrid–Barcelona, Arsenal–Paris SG, Lyon–Bayern München.

Samtliga återstående matcher – kvartsfinal, semifinal och final – spelas i spanska Bilbao och San Sebastián den 21–30 augusti. Finalen i San Sebastián.

Slutspelsträdet ser ut som följer:

Glasgow City/Wolfsburg mot Atlético/Barcelona i semifinal den 25 augusti i San Sebastián.

Arsenal/PSG mot Lyon/Bayern den 26 augusti i Bilbao.

Ämnen i artikeln

Fotboll
FC Barcelona
Arsenal FC

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt