Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/dubbla-svenska-pallplatser-i-skicross/

Sport

Dubbla svenska pallplatser i skicross

Alexandra Edebo tog karriärens första pallplats i världscupen på lördagen.
Alexandra Edebo tog karriärens första pallplats i världscupen på lördagen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sandra Näslund och Alexandra Edebo ordnade två svenska pallplatser i världscupen i skicross på lördagen.

Näslund blev tvåa och Edebo trea i franska Megève.

TT Text

För Edebo var det karriärens första pallplats i världscupen, och den kom med minsta möjliga marginal. Medan kanadensiskan Marielle Thompson och Sandra Näslund var i en klass för sig i finalen, gjorde Alexandra Edebo upp om tredjeplatsen med fransyskan Marielle Berger Sabbatel.

Det blev en centimeterkamp och de skar mållinjen nästan exakt samtidigt. Men Edebo sträckte ut en lång arm och lyckades knipa tredjeplatsen efter målfotogranskning.

Näslunds andraplats bakom Thompson var däremot ingen överraskning. Den 23-åriga svenskan toppar världscupen efter att ha radat upp pallplaceringar hela vintern, och lördagen var inget undantag. I finalen fick hon kämpa i motvind efter en för henne ovanligt dålig start, och trots aggressiv körning lyckades Näslund inte komma ikapp Thompson.

Men Sandra Näslund fortsätter att ha greppet om den totala världscupen efter en säsong som hittills har gett resultatraden 1–2–2–3–2–4–1–2–1–2.