Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/duplantis-tvaa-i-dl-tavlingen-i-monaco/

Sport

Duplantis tvåa i DL-tävlingen i Monaco

Foto: Fabrice Coffrini/AFP

Armand Duplantis slutade tvåa i Diamond League-tävlingen i Monaco.

Den svenske stavhoppsstjärnan var felfri fram till och med 5,92 – men kunde inte rå på polacken Piotr Lisek som visar storform.

TT Text

Armand "Mondo" Duplantis var felfri och i delad ledning fram till och med 5,92. Men på 5,97 kom första rivningen, medan konkurrenten Piotr Lisek fortsatte att segla över ribban i första försöket.

Duplantis valde att spara sina två återstående hopp till 6,02 – en höjd som Lisek återigen tog i första. Duplantis rev sitt första försök på höjden, och även det andra – även om ribban såg ut att tveka om huruvida den verkligen skulle falla ner. Men det gjorde den och Duplantis dunkade handen i mattan i besvikelse.

"Mondo" slutade tvåa i tävlingen och fick återigen se sig slagen av Lisek som så sent som förra veckan tog över världsårsbästat från Duplantis, ett årsbästa och personbästa som Lisek nu putsade med ytterligare en centimeter till 6,02.

Erika Kinsey var den andra svenska deltagaren i Monaco men tävlingen blev kort för höjdhopparen. Kinsey, som har hoppat 1,96 i år, rev ut sig redan på 1,90 och var märkbart frustrerad efteråt.

– Det här är första tävlingen som jag känner mig i form, och så blir det årssämsta. Resultatet känns inte som kroppen känns. Det är så små detaljer så man blir så frustrerad, men det är bara att ladda om, säger hon i TV4:s sändning.