Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 19:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ebba-borde-ha-vagrat-hoppa-gulddag-tva-ocksa/

Sport

”Ebba borde ha vägrat hoppa gulddag två också”

Ebba Andersson tog guld, Moa Lundgren, till vänster, silver och Emma Ribom, till höger, tog brons på U23-VM och hoppade – trots att Andersson tidigare vägrat.
Ebba Andersson tog guld, Moa Lundgren, till vänster, silver och Emma Ribom, till höger, tog brons på U23-VM och hoppade – trots att Andersson tidigare vägrat. Foto: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet

Esks elva vecka 10. 

DN:s sportkrönikör Johan Esk om sportveckan som gått.

1) Snömoset

Liverpools Jürgen Klopp fick en fråga om kopplingen mellan att laget är på väg mot första ligatiteln på 30 år samtidigt som rädslan för nya coronaviruset växer. Han öste på med snömos om att han bara är en fotbollstränare och att kändisar inte ska uttala sig. 

2) Snömoset 2

Jag hade köpt Klopps förklaring om det inte varit så att den ”sköne” tränaren gärna lade ut sina åsikter vitt och brett när det handlade om Brexit.   

3) Tomheten

Femmålsskytten Mika Zibanejad sade att det nästan kändes tomt efter sin magiska kväll med NY Rangers. En inte ovanlig kommentar efter stora sportprestationer. 

4) Fotbollsförlusten

Slarvigt försvarsspel i första och slarvigt passningsspel i andra halvlekens anfall gjorde att Sveriges damlandslag förlorade mot Tyskland (0–1) i Algarve Cup.

5) Fotbollsvinsten

Hammarby gick plus med knappt åtta miljoner kronor 2019 men eftersom det såldes spelare för 55 miljoner borde det vara grönvit oro över kostnadsläget.

6) VM-segern

Jag kan inte säga att jag klarat att hetsa upp mig av att Ebba Andersson klivit ner från seniorernas världscup och vunnit två skidlopp i U23-VM.

7) VM-citatet

”Jag har aldrig sett en segerbild där killarna tagit ett glädjeskutt.” Ebba Andersson vägrade helt rätt att hoppa inför fotograferna efter 10-kilometersloppet men gjorde det ändå efter masstarten.

8) Fotbollslottningen

Jag kan inte säga att jag legat sömnlös i väntan på vilka Sverige ska möta i höstens Nations League. Plötsligt dök det bara upp en grupp. Jaha, ja.

9) Förlustcitatet

”Real Madrid i första halvlek är det sämsta jag mött på Bernabeu.” Det räckte ändå för att slå Gerard Piqués Barcelona med 2–0 i El Clasico.

10) Kryssegern

Pelle Olssons Sandviken hämtade upp 0–2 till 2–2 mot mästarna Djurgården. En seger för Olsson som häromåret fick sparken som tränare i Djurgården.  

11) Basketmatchen

Filmregissören Spike Lee mot New York Knicks. Lee ska bojkotta resten av säsongens matcher eftersom han inte längre får använda personalentrén. 

Johan Esk: Coronasvamlet känns lika säkert som Plex mellantider