Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 09:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/efter-bombhotet-lika-bra-att-riva-bort-plastret-direkt/

Sport

Efter bombhotet: ”Lika bra att riva bort plåstret direkt”

Simon Sjödin valde att resa vidare till Nice efter bombhotet. Han tävlade dock inte under fredagen. Foto: Christine Olsson/TT

Först var det en lång och orolig väntan på det bombhotade planet, sedan en lång väntan på flygplatsen.

Men strax före elva på torsdagskvällen satt landslagssimmaren Simon Sjödin på nytt på ett plan mot Nice.

– Det var lika bra att riva bort plåstret direkt och kliva ombord, säger Simon Sjödin.

Malin Fransson
Rätta artikel

Simon Sjödin och bröstsimmaren Erik Persson var de enda två simmarna som valde att åka till Nice för att tävla efter den turbulenta torsdagen.

Övriga svenska simmare som var med på det bombhotade planet tyckte att det var bättre att vända hemåt, och i stället ägna helgen åt att träna.

– För mig är det här enda tävlingen före Swim Open i Stockholm (VM-kvalet i april) mot bra motstånd. Därför kändes det väldigt viktigt för mig att komma i väg, säger Simon Sjödin.

– Dessutom tror jag som sagt att det var bra för mig att flyga så snabbt som möjligt efter att det hade hänt. Nu kan jag lägga det till handlingarna.

Simon Sjödin och Erik Persson kom inte fram till hotellet i Nice förrän vid tretiden natten mot fredagen, och eftersom fredagens försökspass började vid halv nio valde båda två att stryka sig från fredagens simning.

– Jag skulle ha simmat 400 meter medley, så jag är inte helt ledsen över att det inte blev något, skojar Simon Sjödin.

Under lördagen kommer han att simma 200 meter medley och på söndagen väntar 100 meter fjärilsim.

Erik Persson kommer på lördagen att simma 200 meter bröstsim, och halva distansen på söndagen.

– Som idrottare har vi fått lära oss att snabbt lägga negativa saker bakom oss, så förhoppningsvis ska det som hände inte påverka vår prestation.

Sjödin och Perssons resa till tävlingarna i Nice började strax före tio på torsdagsförmiddagen. 

Då klev de tillsammans med simmarna Sara Junevik, Hanna Rosvall, Robin Hanson, Isak Eliasson och Gustaf Dahlman, samt ledare och tränare, ombord på planet som skulle ta dem från Arlanda till Nice.

Men efter bara en kort stund i luften fick de besked att planet var bombhotat och därför skulle vända tillbaka till Arlanda.

Där blev det sedan en lång väntan i planet innan de släpptes ut, och efter det en lång väntan i en vänthall på att förhöras av polisen.

Till slut fick de dock klartecken för att påbörja torsdagens andra resa mot Nice, och den här gången gick allt som det skulle.

– Hela dagen hade varit en psykisk påfrestning så när vi väl satte oss på planet för andra gången var vi helt slut och somnade faktiskt direkt, säger Simon Sjödin.

Även Michelle Coleman kommer att tävla i Nice under lördagen och söndagen, men hon flög inte med det bombhotade planet.