Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Efter bråket – landslaget anpassas till Rissveds

Efter konflikten tror Jenny Rissveds på ett bra samarbete med Cykelförbundet.
Efter konflikten tror Jenny Rissveds på ett bra samarbete med Cykelförbundet. Foto: Robert Henriksson/ TT

Samtidigt som Jenny Rissveds var deprimerad låg hennes proffslag i konflikt med Svenska cykelförbundet. Nu välkomnas hon tillbaka.

– Jag ser det som förbundets uppgift att se till att hon har alla förutsättningar att trivas, säger styrelseledamoten Fredrik Kessiakoff.

Jenny Rissveds och Alexandra Engen bojkottade VM förra året på grund av en långdragen och infekterad konflikt mellan deras lag och cykelförbundet, vilket OS-guldmedaljören också anfört som en bidragande orsak till att hon hamnade i en djup depression. Nu är Rissveds på väg tillbaka, och förbundet har svängt.

– Jag ser öppet på det inför framtiden, och jag hoppas att det ska gå bra att samarbeta. Personer som har varit en kärna till det här är inte längre kvar på förbundet, säger hon. 

Fredrik Kessiakoff var själv mountainbikecyklist i många år innan han bytte till landsväg, en karriär han avslutade 2014. 

– Jag har haft ett ställningstagande i den här frågan från dag ett egentligen, och det är att vår största tillgång är våra åkare. Jag tror att i dag så har hela cykelförbundet förstått vilken problematisk sits det här innebar, för vissa åkare. Det är toppåkarna som har blivit drabbade. Men det är löst, säger han.

Frågan handlade om att förbundet krävde att cyklisterna skulle använda hjälmar från landslagets materialsponsor Poc, medan proffslagen ville att deras utrustning skulle användas även på landslagsuppdrag. I dag tvingas inte längre någon gå emot sitt proffskontrakt.

– Jag vill nog påstå att vi under en tid har jobbat med att skapa de bästa möjliga förutsättningarna, inte bara för Jenny, utan hela landslaget. Men faktiskt med speciell inriktning just på Jenny. Vi har rådfrågat i vissa specifika frågor, om hur Jenny skulle vilja ha ett upplägg, människor i landslaget som hon skulle vilja jobba med. Så hon har fått vara med och välja. 

Läs mer:

Jenny Rissveds: ”Medicinen fick mig att känna mig som mig själv igen”

Jenny Rissveds: ”Sluta kommentera min kropp”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.