Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 16:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/efter-flygkraschen-emiliano-salas-kropp-identifierad/

Sport

Efter flygkraschen – Emiliano Salas kropp identifierad

00:47. Nu har fotbollsspelaren Emiliano Salas kropp identifierats.

Den kropp som hittats i vraket av ett kraschat flygplan i Engelska kanalen är den argentinska fotbollsspelaren Emiliano Salas, bekräftar polisen i Dorset. 

”Nu kan vi sörja”, säger argentinarens familj i ett uttalande.

Hans förra klubb Nantes väljer att pensionera Salas tröjnummer.

Rätta artikel

”Kroppen som kom till Portland Port i dag, torsdagen den 7 februari 2019, har formellt identifierats som fotbollsspelaren Emiliano Sala.”, skriver polisen i ett uttalande sent på torsdagskvällen. 

Den 28-årige fotbollsspelaren var på väg till sin nya brittiska klubb Cardiff från Nantes i Frankrike den 21 januari när privatplanet han flög med försvann över Engelska kanalen.

Vraket av flygplanet återfanns på havsbotten utanför den brittiska ön Guernsey under söndagen. På onsdagen bärgades den kropp som nu med säkerhet tillhör Emiliano Sala från spillrorna.  

”Nu kan vi börja sörja vår son och vår bror”, säger Salas familj i ett uttalande.

”Vi vill tacka er alla för era hälsningar och stöd under den mest smärtsamma tiden i vårt liv. Att se alla göra allt de kunnat för att hjälpa oss i sökandet har varit värdefull hjälp för oss.”

Emiliano Sala. Foto: Christophe Saidi/IBL

Förutom Sala fanns även piloten David Ibbotson – som ännu inte hittats – ombord på planet. Både pilotens och fotbollsspelarens familjer har underrättats, enligt polisens uttalande.

”Vi hoppas att myndigheterna gör allt de kan för att hitta honom”, säger Salas familj om Ibbotson.

Hälsningarna till Sala, piloten och deras familjer har varit många efter dödsbeskedet.

”Vi sänder våra hjärtligaste sympatier och kondoleanser till Emilianos familj”, skriver brittiska fotbollsklubben Cardiff i ett officiellt utlåtande på sin webbplats.

Många av de spelare som skulle bli Salas framtida lagkamrater och motståndare i Premier League har skickat hälsningar via sociala medier.

”Tragiskt... Må du vila i frid”, skriver Cardiffmittbacken Sol Bamba, med ett svartvitt foto på argentinaren, på Twitter.

”Det finns inga ord att beskriva hur ledsamt detta är. Mina tankar och böner går till hans familj och även pilotens familj”, skriver Arsenalstjärnan Mesut Özil

Det finns ännu ingen fastställd förklaring till vad som fått planet att krascha, men enligt uppgifter till argentinska Ole och Clarin ska det sista som Cardiffspelaren sade till sina vänner i ett mobilsamtal ha varit: 

 – Det känns som att planet håller på att falla sönder, jag är rädd. Om ni inte hör något från mig på 1,5 timme behöver ni inte skicka någon att leta efter mig, för ni kommer inte hitta mig.

Citatet kommer från en ljudinspelning som gjorts via appen WhatsApp. 

Arbetet med att bärga hela flygplansvraket har avbrutits på grund av svåra väderförhållanden. Däremot beskriver utredningsmyndigheten AAIB de videofilmer som tagits på vraket som ”värdefullt bevismaterial” i utredningen kring hur olyckan inträffat.

Läs mer: 

Nantes spelar för Sala: ”Känslomässigt” 

Nantes kräver Cardiff på Salas transfersumma 

Salas syster ber polisen att fortsätta sökandet