Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 13:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/efter-messi-stjarnadvokat-ska-forsvara-alves/

SPORT

Efter Messi – stjärnadvokat ska försvara Alves

Dani Alves. Arkivbild.
Foto: Ulises Ruiz/AFP

Först försvarade han Lionel Messi.

Nu ska ”kändisadvokaten” Cristóbal Martell hjälpa Dani Alves som är misstänkt för sexuella övergrepp.

TT Text

Dani Alves byter advokat till Cristóbal Martell, rapporterar nyhetsbyrån AP. Det är samme advokat som hjälpte Lionel Messi när han blev dömd till 21 månaders fängelse för skattebrott 2016. Messi satt förstås aldrig inne, och domen omvandlades till villkorlig av den spanska högsta domstolen. Argentinaren fick däremot betala, tillsammans med sin far Jorge Messi, motsvarande 33 miljoner kronor i böter.

Den brasilianske världsbacken Dani Alves är misstänkt för sexuella övergrepp på en kvinna. Övergreppen ska ha skett på en nattklubb i Barcelona den 30 december 2022.

Förra veckan häktades 39-åringen och nekades därefter borgen.

Kvinnan hävdar att Alves tog henne på ett olämpligt vis. Enligt anmälan ska han ha stoppat ner sin hand i hennes byxor.

Brasilianaren säger att han var på nattklubben men nekar till anklagelserna och säger att han är oskyldig.

”Jag var där med fler människor som hade roligt. Alla vet att jag älskar att dansa, att ha kul men utan att invadera andras utrymmen”, har högerbacken tidigare sagt.

Under sin karriär har Dani Alves, 39, vunnit 42 titlar, bland annat tre Champions League. Han har spelat i storklubbar som Barcelona, Juventus och Paris Saint-Germain. Alves var även uttagen i den Brasiliens VM-trupp som spelade VM i Qatar förra året.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt