Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 20:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/efter-nedflyttningen-ostersunds-tranare-lamnar/

SPORT

Efter nedflyttningen – Östersunds tränare lämnar

Per Joar Hansen lämnar Östersunds FK, som degraderats till superettan.
Per Joar Hansen lämnar Östersunds FK, som degraderats till superettan. Foto: Per Danielsson/TT

Östersunds norske huvudtränare Per Joar Hansen lämnar klubben efter säsongen, meddelar Östersund i ett pressmeddelande.

TT Text

Hansen, som var Lars Lagerbäcks assisterande tränare i norska landslaget, kom till Östersund i september för att rädda klubben från nedflyttning efter att Amir Azrafshan fått kliva åt sidan.

Men Hansen lyckades inte med uppdraget, redan i slutet av oktober stod det klart att Östersund åker ner till superettan. Jämtlänningarna har bara lyckats skrapa ihop 14 poäng när två matcher återstår av allsvenskan.

– Dialogen med klubben har varit bra men vi är överens om att det bästa är att gå skilda vägar för båda parter, det har varit en bra tid här och vi har jobbat stenhårt för att säkra kontraktet. Nu hoppas jag att samhället sluter upp kring ÖFK framåt, det är oerhört viktigt för elitfotbollen i länet, säger Per Joar Hansen till klubbens hemsida.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt