Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Efter OS-finalen tänker USA skratta mest

USA:s Tyler George, John Landsteiner, John Shuster och Matt Hamilton firar efter semifinalsegern mot Kanada.
USA:s Tyler George, John Landsteiner, John Shuster och Matt Hamilton firar efter semifinalsegern mot Kanada. Other: Natacha Pisarenko/AP

GANGNEUNG. På väg till curlingarenan sitter de i spelarbussen och drar vitsar för varandra. Återstår att se vem som skrattar mest efter OS-finalen.

– Om Niklas ser sig som favorit, bra för honom. Jag tror inte att det är en fördel, säger amerikanske ettan John Landsteiner.

USA var mer eller mindre uträknat i den olympiska curlingturneringen efter fyra förluster på sex matcher. Med tre avslutande vinster ordnade John Shusters lag en plats i semifinalen och 5–3-skrällen i semifinalen mot Kanada innebär att ett amerikanskt lag för första gången spelar om OS-guldet. 

– Ja, vårt OS är en rätt bra historia. Det märkliga är att jag de senaste fyra matcherna inte varit det minsta nervös. Jag bestämde mig för att om si så där 50 år, när mina barn visar mina barnbarn videon från OS, vill jag inte att de ska se en spänd farfar/morfar som ser ut som om han inte har roligt. Att vara med på ett OS är roligt, säger Shuster som gör sin fjärde turnering och tog brons i Turin 2006.

Nu vill han ha mer.

– Från det vi bestämde oss för att göra den här satsningen tillsammans har vi haft tydliga mål. Första steget var att ta oss till OS-uttagningen. Steg två att vinna den. Steg tre att ta oss vidare till slutspel i OS. Steg fyra att ta oss till finalen och steg fem att stå överst på prispallen när finalen är spelad. Så nej, ingen i vårt lag är nöjd med att vara i final. Vi vill ha mer, säger Shuster, som ligger först på 21:a plats på världsrankningen och i dag ställs mot världsettorna, Lag Edin från Sverige.

USA-gänget besegrade Edins tre gånger inför OS, men svenskarna vann lätt i grundspelet och går in i finalen som favoriter. Det gillar den amerikanske ettan John Landsteiner.

– Jag ser ingen fördel för Niklas att vara nummer ett i det här läget och vi har slagit dem flera gånger, säger Landsteiner och förklarar att svenskarna är deras bästa vänner och att lagen brukar dra historier för varandra i bussen på väg till arenan.

– Jag sitter oftast längst bak och skrattar. Vi gillar verkligen de här killarna. Det kommer att bli en härlig match, säger han.

Läs mer: Rasmus Wranå glömmer aldrig samtalet från Niklas Edin – nu spelar han OS-final

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.