Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 19:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/efter-uppgifter-om-fler-avhopp-skidforbundet-kontaktar-alla-akare/

SPORT

Efter uppgifter om fler avhopp: Skidförbundet kontaktar alla åkare

Stina Nilsson, tvåa från höger, har redan lämnat skidlandslaget för en satsning på skidskytte. Nu kommer uppgifter om att fler stjärnor vill lämna landslaget för träning i egen regi. Bilden: Nilsson ihop med Frida Karlsson, Ebba Andersson och Charlotte Kalla efter VM-guldet i stafett 2019.
Stina Nilsson, tvåa från höger, har redan lämnat skidlandslaget för en satsning på skidskytte. Nu kommer uppgifter om att fler stjärnor vill lämna landslaget för träning i egen regi. Bilden: Nilsson ihop med Frida Karlsson, Ebba Andersson och Charlotte Kalla efter VM-guldet i stafett 2019. Foto: Jonas Lindkvist

Enligt uppgifter till både Aftonbladet och Expressen finns ett utbrett missnöje i det svenska längdlandslaget.

Turbulensen inom skidförbundet är en av anledningarna till att Stina Nilsson bytt till skidskytte – och flera stjärnor sägs överväga att lämna landslaget.

Nu samlar förbundet information från åkarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.