Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 20:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/elfsborg-fick-sista-ordet-mot-hammarby/

Sport

Elfsborg fick sista ordet mot Hammarby

Hammarbys Abdul Khalili och Elfsborgs Simon Strand.
Hammarbys Abdul Khalili och Elfsborgs Simon Strand. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Borås. Han låg bakom båda målen, men Gustav Ludwigson och Hammarby lämnade än en gång Borås segerlösa.

– Vi slarvar bort det här, sade Ludwigson efter 2–2 mot Elfsborg.

Hammarby har inte vunnit en allsvensk match på Borås Arena sedan 2007. Några lyckade byten i andra halvlek såg till bryta trenden, men varken Gustav Ludwigsons två målpassningar eller Paulinhos första mål i Hammarbytröjan räckte till efterlängtad seger.

Per Frick petade in kvitteringen med fem minuter kvar att spela av ordinarie tid.

Ludwigson var en av många besvikna hammarbyare efter slutsignalen.

– Det finns ingen som är nöjd där inne i omklädningsrummet. Jag tycker vi är det bättre laget och skapar massor med chanser, men det är klart att det är starkt av oss att vända också, sade nyförvärvet från Örgryte.

Det var han som starkt bidrog att Hammarby på fyra minuter i andra halvlek lyckades vända Elfsborg 1–0-ledning från före paus.

Först ett fint upplopp på vänsterkanten och passning till Paulinhos kvittering. Sedan en snygg vändning inne i straffområdet som bäddade för Alexander Kacaniklics ledningsmål.

– Jag vet att de vill sätta in mig för att jag ska röra om lite när matchen blir stillastående och det är kul att man kan hjälpa till med det, men jag tycker också att jag borde ha kunnat hålla i bollen lite mer. Fast man kanske inte ska ha för höga krav på sig, tillade han.

Nej, Ludwigson och de andra två inhopparna Paulinho och Vladimir Rodic lyckades lösa upp ett Elfsborgsförsvar som länge höll tätt, men som var överspelat redan i matchinledningen. Aron Johansson kom fri med Tim Rönning efter 20 sekunder men stötte bollen utanför.

Bajenchanserna avlöste varandra i första halvlek. Kacaniklic prövade Rönning tre gånger och Muamer Tankovic borde ha nickat in ledningsmålet, som i stället blev Elfsborgs.

Precis som vid premiärsegern borta mot IFK Göteborg kombinerade man sig elegant fram till 1–0 strax före paus när Rasmus Alm både satte igång anfallet och var sist på bollen. Målet kom efter att mittbacken Richard Magyar rullats ut på bår efter en kollision med Elfsborgs Simon Olsson och det därefter blivit lite oordning i Hammarbyförsvaret.

Efter Bajens snabba vändning efter paus såg hemmalaget slaget ut, men man reste sig igen och till slut fick Per Frick det kvitteringsmål han petade in efter en tät duell med en Hammarbyförsvarare noterat på sig. Lagkaptenen, som gjorde mål för andra matchen i följd, var både nöjd och besviken.

– Jag tycker att vi släpper in dem alldeles för enkelt i matchen, sade Frick.

Det tyckte tränaren Jimmy Thelin också, även om han var nöjd med sättet som laget kom tillbaka på.

Faktum är att Elfsborg kunde ha vunnit matchen i slutskedet om inhopparen Marokhy Ndione visat större kyla fri inne i straffområdet precis i slutskedet.

– Spelarna visar stor mental styrka och reser sig på slutet. Hammarby är ett mycket duktigt lag, sade Thelin.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Borås
IF Elfsborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt