Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-19 05:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/elfsborgs-kaib-klar-for-heerenveen/

Sport

Elfsborgs Kaib klar för Heerenveen

Rami Kaib gör mål i allsvenskan mot Helsingborg. Nu är han klar för svenskklubben Heerenveen.
Rami Kaib gör mål i allsvenskan mot Helsingborg. Nu är han klar för svenskklubben Heerenveen. Foto: Lars Dareberg/TT

Elfsborg tappar sin försvarsspelare Rami Kaib. 23-åringen kommer under onsdagen att presenteras som ny spelare för nederländska Heerenveen, erfar DN.

Tidningen Expressen var först med att berätta om Heerenveens intresse för Elfsborgsspelaren.

Efter att ha bekantat sig med staden och genomfört läkarundersökning blev Kaib helt klar för svenskklubben under onsdagen och en presentation av nyförvärvet väntar under eftermiddagen. Kontraktet är på 3,5 år.

I Heerenveen, där många svenskar spelat genom åren, blir han klubbkamrat med tidigare Elfsborgsspelaren Ibrahim Dresevic och Benjamin Nygren, tidigare IFK Göteborg, samt Rami Hajal med ett förflutet i Falkenbergs FF.

– Det här känns roligt. Extra roligt såklart är att ”Ibro” (Ibrahim Dresevic) är där som jag redan hunnit prata med inför övergången, säger Kaib till Elfsborgs hemsida.

Enligt uppgifter till Borås Tidning får Elfsborg fem miljoner för sin vänsterback. En vidareförsäljningsklausul på 20 procent ska också finnas i kontraktet.

Kaib kom till Elfsborg från Nyköpings BIS och är fostrad i klubbens ungdomsakademi. Efter en fotskada tidigt på fjolårssäsongen återtog han sin plats i startelvan och bidrog till Elfsborgs överraskande andraplats i den allsvenska tabellen.

Fler spelare kan vara på väg att lämna Elfsborg. Lagkaptenen Sivert Heltne Nilsen uppvaktas av norska Brann och flera storklubbar uppges ha lagt bud på den kenyanske landslagsbacken Joseph Okumu.

Ämnen i artikeln

Fotboll
IF Elfsborg
Västsverige

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt