Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-24 05:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/elias-ymer-missar-australian-open/

SPORT

Ymer och Björklund missar Australian Open

Elias Ymer. Arkivbild.
Elias Ymer. Arkivbild. Foto: Oscar J Barroso/TT

Det blir inget Australian Open i singel för varken Elias Ymer eller Miriam Björklund.

TT Text

Ymer, som är rankad 169 i världen, förlorade sin kvalfinal mot chilenaren Alejandro Tabilo under natten mot fredagen, svensk tid.

Tabilo, rankad 136, vann matchen med setsiffrorna 6–1, 6–2.

Mirjam Björklund, rankad 292, missar också Australian Open. I kvalfinalen mötte hon 491-rankade amerikanskan Katie Volynets, som vann över två raka set (7–5, 6–3).

Därmed blir Mikael Ymer ensam svensk i huvudturneringen i Melbourne som börjar på måndag. Han får tufft motstånd i första omgången då han ställs mot världsfyran, greken Stefanos Tsitsipas.

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt