Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-20 02:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/elias-ymer-vidare-till-australian-open/

Sport

Elias Ymer vidare till Australian Open

Elias Ymer är klar för Australian Open efter seger i kvalfinalen.
Elias Ymer är klar för Australian Open efter seger i kvalfinalen. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Det blir dubbelt Ymer i Australian Open i tennis.

TT Text

Elias Ymer, 24, hade klarat av två hinder i kvalet, som av coronaskäl avgörs i Doha, Qatar, och endast japanen Taro Daniel stod i svenskens väg.

Och Ymer visade tidigt att han vill till grand slam-scenen i Melbourne. Svensken städade av första set som han vann med 6–1 och vann till slut kvalfinalen mot Daniel med klara 6–1, 6–2.

– Det var tufft förra året med skadan och jag kände mig faktiskt i bra form då och armbågen har strulat sedan tidigare med. Det är skönt att få vara frisk och spela denna fina tävling igen, säger Elias Ymer, som vid förra årets kvalspel stoppades av en fotskada, till sajten Tennisportalen.

– Taro Daniel är en kvalitetsspelare som vunnit på ATP-touren. Det var en bra vinst.

I och med segern gör han sin två år yngre bror, Mikael Ymer, sällskap i årets första grand slam-turnering som inleds den 8 februari.

Läs mer: Federer hoppar av Australian Open

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt