Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-23 19:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/em-drommen-blir-verklighet-for-thurin-far-gashud/

Sport

EM-drömmen blir verklighet för Thurin: ”Får gåshud”

Skövdes högernia Jack Thurin har skrivits in i den svenska EM-truppen som ersättare till skadade Albin Lagergren. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Handbolls-EM på hemmaplan och en måstematch mot Polen. Då får Jack Thurin chansen att göra tävlingsdebut i landslaget.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger 20-åringen.

På måndagsförmiddagen fick Skövdespelaren beskedet att Albin Lagergren inte kommer att spela den avgörande EM-matchen mot Polen och att han skrivs in i truppen.

Helt ovan är inte Jack Thurin med landslagsmiljön. Tillsammans med de andra reserverna Tobias Thulin och Fredric Pettersson har han tränat och bott med truppen sedan nyårsdagen och han fick hoppa in i träningslandskampen mot Egypten. Där visade han upp sitt tunga skott och kom med i målprotokollet.

Thurin ligger på sjunde plats i Handbollsligans skytteliga.

– Mitt skott är väl hyfsat. Sedan tycker jag att jag har utvecklat teknik och spelsinne också, säger han.

Med vänsterhänte Thurin på planen får Sverige ett alternativ på högerniopositionen. Mästerskapsdebutanten anser att det är lättare för honom att göra satsningar mot mitten och att han får bättre vinkel på skotten.

– Det blir en extra dimension i spelet. Å andra sidan blev Danmark världsmästare med en högerhänt spelare på högernio, påminner Thurin.

Sverige måste med största sannolikhet besegra Polen för att ta sig vidare till andraronden i Malmö. Jack Thurin hoppas på speltid, men bara att springa in i Scandinavium inför storpublik känns som en dröm som går i uppfyllelse.

– Man får ju gåshud bara av att höra nationalsången och 12.000 på läktarna är lite annat än det vi brukar ha med IFK Skövde, säger han.