Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

EM kan vara slut för Cederholm

Andreas Cederholm skjuter skott och Tyskland.
Andreas Cederholm skjuter skott och Tyskland. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Wroclaw. Det är osäkert om Andreas Cederholm kan spela mer i handbolls-EM i Polen. Högernian har en överansträngd axel och kunde inte spela matchen mot Ryssland. Han deltog inte heller i söndagsmorgonens träning.

– Det är ingen skada utan en överansträngning, säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag. Det är en väldig fördel att det är så många dagar till match, men hade det varit match i dag (söndag) så hade han inte spelat.

Sverige möter Danmark i nästa match på tisdag kväll och det medicinska teamet har hopp om att Andreas Cederholm ska kunna vila sin axel tillräckligt för att vara spelklar till den matchen.

Överansträngningen har 25-åringen från Kristianstad känt av en längre tid. Hann satt på bänken i den oavgjorda matchen mot Ryssland på fredagskvällen, och han kunde inte ha spelat om det behövts.

När det övriga laget tränade på söndagsförmiddagen var Cederholm kvar på hotellet och körde rehabträning med sjukgymnasten.

Hur axeln känns på måndagsmorgonen avgör om Sverige ska kalla in en ersättare eller inte.

– Har hans axel samma status i morgon som i dag får vi börja fråga oss vartåt det lutar, men han är bättre i dag än vad han var i går så det lutar åt han håller, säger Daniel Jerrhag.

Sverige har möjlighet att byta in en spelare till i EM-truppen. Men det bytet vill man helst spara för att kunna ta till om en av målvakterna skulle skadas.

– Ett alternativ är att lyfta upp Zachrisson (Mattias) korta perioder på nio meter när Jakobsson (Johan) behöver vila. Det beror på hur långt fram vi ska titta. Det sista bytet vill man inte dra för tidigt, men vi avvaktar först och ska vi ha in en spelare ska han flygas ner i morgon och där är vi inte ännu, säger förbundskapten Ola Lindgren.