Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 22:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/em-kval-stalls-in-corona-harjar-i-georgien/

SPORT

EM-kval ställs in – corona härjar i Georgien

Isabelle Haak jublar under tisdagens träning med damlandslaget. Senare kom beskedet att fredagens EM-kval mot Georgien ställs in.
Isabelle Haak jublar under tisdagens träning med damlandslaget. Senare kom beskedet att fredagens EM-kval mot Georgien ställs in. Foto: Anders Bjurö/TT

Sveriges volleybolldamer ligger på läger i Ängelholm inför EM-kvalet.

De får ladda lite längre än väntat.

Coronaviruset härjar hos motståndaren Georgien och fredagens kvalpremiär ställs in.

TT Text

– Oerhört tråkigt att våra motståndare drabbats. Vi hoppas på snabbt tillfrisknande för smittade och att det inte sprider sig i laget. Den här händelsen sätter fingret på det känsliga läget som råder. Vi har själva drabbats indirekt av pandemin, med flera flighter som ställts in i olika omgångar och med kort varsel. Vi både hoppas och jobbar för att utmaningarna ska stanna där, säger landslagschefen Simon Dahl i ett pressmeddelande.

Europeiska volleybollförbundets tävlingsregler är klara. Sverige tilldöms segern.

EM-kvalet spelas 7–16 maj och avgörs genom gruppspel två helger i följd, i Portugal och i Georgien.

Tanken var att Ukraina, Portugal, Georgien och Sverige skulle ha mötts två gånger. Nu stryks Georgien från den första helgens spel. Ukraina, Portugal och Sverige skrivs som segrare.

I stället för mot Georgien inleder Sverige EM-kvalet mot Ukraina på lördag.

Ämnen i artikeln

Volleyboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt