Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 14:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/em-kvalet-i-handboll-lottat-vi-ska-vara-favorit/

Sport

EM-kvalet i handboll lottat: ”Vi ska vara favorit”

Jim Gottfridsson under EM i Sverige i januari. Arkivbild.
Jim Gottfridsson under EM i Sverige i januari. Arkivbild. Foto: Andreas Hillergren/TT

Sverige ställs mot Montenegro, Rumänien och Kosovo i kvalet till handbolls-EM 2022. Det blev klart vid dagens lottning, där Sverige var toppseedat.

TT Text

”Vi har självklart respekt för alla våra tre motståndare, men jag känner också att vi ska vara favorit i gruppen. Målet är förstås att ta oss till EM och jag skulle bli väldigt besviken om vi inte skulle klara det”, säger herrlandslagets nye förbundskapten Glenn Solberg till landslagets webbplats.

EM-kvalet, som inleds i november, blir norrmannens första matcher på den svenska landslagsbänken. Han skulle ha lett laget i OS-kvalet i april, men både kvalet och OS har skjutits upp ett år.

Efter silvret i EM i Kroatien 2018 blev det en sjundeplats i EM på hemmaplan tidigare i år för de svenska handbollsherrarna.

EM går i Ungern och Slovakien 13–30 januari 2022. Dit går de två bästa lagen från varje grupp samt de fyra bästa treorna.

Ämnen i artikeln

Handboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt