Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-13 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/em-over-for-gustin-skadan-kan-vara-svar/

Sport

EM över för Gustin – korsbandet är av

Daniela Gustin får hjälp av Katarina Bulatovic och Ema Raramusovic att komma av planen efter sin svåra knäskada.
Daniela Gustin får hjälp av Katarina Bulatovic och Ema Raramusovic att komma av planen efter sin svåra knäskada. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

NANTES. Det var ett skadat svenskt landslag som kom till EM i Frankrike. Skadelistan blev inte kortare efter matchen mot Montenegro. Under fredagskvällen kom beskedet att Daniela Gustin drabbats av en korsbandsskada.

Lars Grimlund
Rätta artikel

Det var i slutet av förlustmatchen mot Montenegro som Gustin i kamp med en motståndare landade så olyckligt att hon fick en vridning i knät.

– Jag kände direkt att det var illa och även om vi befarade att det skulle vara korsbandet så hoppades jag in i det sista att undersökningen skulle säga något annat. Tyvärr gjorde den inte det och nu blir det ingen handboll för mig på ett tag, säger den 24-åriga högersexan i ett pressmeddelande på fredagskvällen.

På uppvärmningen inför mötet med Montenegro tvingades lagkaptenen Sabina Jacobsen meddela att den lårskada hon dras med inte tillät spel.

– Hon kommer inte spela mer i den här turneringen, säger förbundskapten Henrik Signell.

Från läkarhåll låter det annorlunda.

Varken Hampus Lüning eller Jacobsen tror inte på spel i söndagens match mot Frankrike men de hoppas att hon kan spela mot Ryssland på onsdag.

– Vi tar det dag för dag och match för match, säger Lüning.

Som landslagsläkare har Lüning fått fullt upp. Han ska dessutom ha koll på Johanna Bundsen som just avslutat sin hjärntrappa efter den hjärnskakning hon drabbades av i början av december, hennes andra i år.

– Vi gör olika utvärderingar och har supernoga koll på henne. 

Spelmotorn Isabelle Gulldén får också behandling för sin skadade fot som fortfarande hämmar henne och det finns fler spelare som har ”småskavanker”, berättar Lüning.

– Det går väl åt ett tiotal Alvedon om dagen i alla fall, säger Lüning. Och så lite antiinflammatoriskt. Många av de som har överbelastningsskador tar antiinflammatoriskt nu när spelschemat är lite mer hektiskt än vanligt, det är inget de står på dag ut och dag in.

Läs mer: Efter Jacobsens skada: Hallagård kallades in mitt i bullbaket