Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 08:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/england-utslaget-ur-a-divisionen-i-nations-league/

SPORT

England utslaget ur A-divisionen i Nations League

Italiens Giacomo Raspadori jublar efter 1–0-målet.
Foto: Marco Bertorello/AFP

England är utslaget från den högsta divisionen i Nations League-fotbollen. 0–1 mot Italien innebär att landslaget spelar i B-divisionen nästa säsong.

TT Text

Det var nog inte många som på förhand trodde att en grupp med Italien, England, Tyskland och Ungern skulle bjuda på att EM-tvåan England skickas ner till B-divisionen nästa säsong, medan Ungern går från klarhet till klarhet och leder gruppen inför den sista omgången.

Men med en match kvar i A-divisionens grupp 3 är det nu verklighet.

Med ett enda gjort mål och två poäng på fem spelade matcher i Nations League är det nog många som ifrågasätter den engelske förbundskaptenen, Gareth Southgates ledarskap inför stundande VM.

Inför EM-finalreprisen mot Italien var man pressat att ta åtminstone en poäng för att hoppet om fortsatt spel i den högsta divisionen skulle leva in i den sista omgången.

Men det engelska anfallet, med lagkapten Harry Kane i spetsen, hade stora problem med att hitta mål. Italien strösslade inte direkt med chanser de heller, men när Giacomo Raspadori hittade rätt på Leonardo Bonuccis inlägg till 1–0 var det matchavgörande.

För England betyder det att avståndet upp till Tyskland och Italien blir för stort inför den sista omgången och att man därmed huserar i B-divisionen (där Sverige spelar nu) nästa säsong.

Italien tog ett viktigt kliv i och med kvällens seger. Från tredjeplatsen kliver man nu förbi Tyskland, som förlorade hemma mot Ungern med 0–1, och är bara två poäng från slutspelsplatsen där Ungern just nu huserar. Just Ungern står för motståndet i italienarnas sista gruppspelsmatch, på måndag.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt