Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 03:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/enkat-visar-majoritet-elitidrottare-vill-fa-betalt-for-att-delta-i-os/

SPORT

Enkät visar: Majoritet elitidrottare vill få betalt för att delta i OS

En stor reklamaffisch under OS i London 2012. IOK menar att kommitténs egna sponsorer måste skyddas för att spelen ska kunna finansieras – många idrottare tycker att avtalet förhindrar dem att tjäna pengar de behöver.
En stor reklamaffisch under OS i London 2012. IOK menar att kommitténs egna sponsorer måste skyddas för att spelen ska kunna finansieras – många idrottare tycker att avtalet förhindrar dem att tjäna pengar de behöver. Foto: Amanda Waite/TT

Sarah Sjöström säger till DN att hon tycker att mer av pengarna som OS genererar borde gå till idrottarna. Hon är inte ensam i sin kritik.

I en enkätundersökning gjord av en nybildad intresseorganisation för elitidrottare säger 57 procent av de tillfrågade att de tycker att idrottare borde få betalt för att delta i OS.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in