Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 10:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/enkat-visar-majoritet-elitidrottare-vill-fa-betalt-for-att-delta-i-os/

SPORT

Enkät visar: Majoritet elitidrottare vill få betalt för att delta i OS

En stor reklamaffisch under OS i London 2012. IOK menar att kommitténs egna sponsorer måste skyddas för att spelen ska kunna finansieras – många idrottare tycker att avtalet förhindrar dem att tjäna pengar de behöver.
En stor reklamaffisch under OS i London 2012. IOK menar att kommitténs egna sponsorer måste skyddas för att spelen ska kunna finansieras – många idrottare tycker att avtalet förhindrar dem att tjäna pengar de behöver. Foto: Amanda Waite/TT

Sarah Sjöström säger till DN att hon tycker att mer av pengarna som OS genererar borde gå till idrottarna. Hon är inte ensam i sin kritik.

I en enkätundersökning gjord av en nybildad intresseorganisation för elitidrottare säger 57 procent av de tillfrågade att de tycker att idrottare borde få betalt för att delta i OS.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.