Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 09:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ericsson-fortsatter-i-mastarstallet/

Sport

Ericsson fortsätter i mästarstallet

Marcus Ericsson.
Marcus Ericsson. Foto: AP

Svenske Indycar-föraren Marcus Ericsson får fortsatt förtroende i mästarstallet Chip Ganassi Racing. Det bekräftar nu stallet på sin hemsida.

TT Text

Trots att den före detta formel 1-föraren inte blev bland de tio bästa i totaltabellen får Ericsson ett nytt kontrakt med Chip Ganassi Racing.

”Marcus bevisade att han hör hemma här, och denna säsong bidrog han till lagets framgångar. Han körde osjälviskt, och bidrog till att Scott Dixon kunde vinna mästerskapet”, skriver stallets vd Mike Hull i ett uttalande.

Föregående säsong slutade med en tolfteplats i förarmästerskapet för svensken, som slutade en plats efter sin landsman och stallkamrat Felix Rosenqvist. Lagets tredje förare, australiern Scott Dixon, vann totalserien.

”Jag vill tacka Chip (Ganassi, ägaren) och hela CGR-organisationen för deras tro på mig”, säger Ericsson till stallets hemsida.

Enligt stallet sträcker sig Ericssons kontrakt över flera år. Mer detaljer kommer att avslöjas närmare säsongsstart.

Stallets andra svensk, Felix Rosenqvist, har ryktats vara på väg bort från Chip Ganassi Racing. Uppgifter placerar honom i McLaren, men ingen bekräftelse har kommit från varken Rosenqvist eller stallet.

Ämnen i artikeln

Formel 1

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt