Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 14:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/erlingmark-efter-roda-kortet-jag-skams/

Sport

Erlingmark efter röda kortet: ”Jag skäms”

August Erlingmark blir utvisad under den allsvenska premiären mot Elfsborg.
August Erlingmark blir utvisad under den allsvenska premiären mot Elfsborg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

GÖTEBORG. August Erlingmark var olyckligast av alla besvikna IFK Göteborgsspelare efter premiärförlusten mot Elfsborg med 1–0. Blåvitts mittfältare fick rött kort i andra halvlek.

– Jag satte laget i skiten. Jag skäms, sade mittfältaren.

Det hade gått 84 minuter på Gamla Ullevi och IFK Göteborg jagade kvittering. Men möjligheterna att få med sig poäng från premiären försämrades plötsligt rejält.

August Erlingmark var för aggressiv in i en duell med Marokhy Ndione och trampade i momentet efteråt på Elfsborgs inhoppare.

Domare Glenn Nyberg visade efter konsultation med sin kollega på linjen upp det röda kortet. Erlingmark tyckte att det var ett väl tufft domslut.

– Jag var inte beredd på rött, sade Erlingmark och förklarade att han skulle försöka kliva över Elfsborgsspelaren.

Besvikelsen var stor.

– Man känner skam. Jag skäms. Jag satte laget i skiten, sade 22-åringen, som var ett stort utropstecken på Gamla Ullevi under fjolåret.

Det var hans första utvisning i allsvenskan och besvikelsen blev inte mindre av att ett upphaussat IFK Göteborg förlorade ett västderby mot Elfsborg hemma för första gången sedan 2003.

Blåvitt började bra, men hade under matchen stora problem att komma igenom Elfsborgs starka defensiv.

Hosam Aiesh var pigg, särskilt före paus. Tobias Sana kom in i andra och skapade en del oreda, men faktum är att hemmalaget inte hade ett enda riktigt farligt avslut på mål under hela matchen.

Erlingmark konstaterade att premiären helt enkelt inte var tillräckligt bra.

– Det här var en väckarklocka och det var bra att den kom tidigt på säsongen, sade han och tyckte att det kändes konstigt att spela allsvensk fotboll utan publik.

Han påminde om att det har varit ganska tyst på Gamla Ullevi in inledningen av några matcher när fansen protesterat.

– Men det här var väldigt speciellt, sade Erlingmark.

Tränaren Poya Asbaghi var också missbelåten – framför allt med resultatet.

– Jag tycker att det var en jämn fotbollsmatch i dag. Vi ville vinna och ett kryss hade varit en besvikelse. Vi får skylla oss själva att vi inte fick med oss några poäng, sade Asbaghi.

Ämnen i artikeln

Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt