Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-27 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/erlingmark-lamnar-goteborg-for-grekisk-klubb/

SPORT

Erlingmark lämnar Göteborg för grekisk klubb

August Erlingmark lämnar IFK Göteborg.
August Erlingmark lämnar IFK Göteborg. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

August Erlingmark lämnar IFK Göteborg. Den 23-årige mittfältaren har skrivit på för grekiska Atromitos.

TT Text

– Agge är en av våra spelare som har varit i A-truppen längst och vi har haft en bra dialog under året med tanke på att han haft ett utgående kontrakt. Nu vill han testa på ett utlandsäventyr och då är det bara för oss att önska honom lycka till, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud i ett uttalande på klubbens hemsida.

Erlingmark har varit en nyckelspelare i Blåvitt de senaste säsongerna, och totalt har det blivit 168 A-lagsmatcher för klubben sedan debuten 2017.

– Agge är ytterligare ett bra exempel på hur man kan ta steget från vår egen akademi, etablera sig i A-laget och sedan gå vidare. Det fylls på med Blåvittspelare ute i de europeiska ligorna och det är något vi ska vara stolta över, säger Pontus Farnerud.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt