Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 07:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/erlingmark-stangs-av-ytterligare-tre-matcher/

Sport

Erlingmark stängs av ytterligare tre matcher

August Erlingmark lämnar planen efter sitt röda kort.
August Erlingmark lämnar planen efter sitt röda kort. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

IFK Göteborgs August Erlingmark åkte på ett direkt rött kort i den allsvenska premiären hemma mot Elfsborg när han stämplade Marokhy Ndione i ryggen då denne låg på gräset.

Nu stängs han av ytterligare för sitt tilltag.

TT Text

Fotbollskanalen skriver att 22-åringen får totalt tre matchers avstängning. Svenska Fotbollförbundet har ännu inte bekräftat uppgifterna.

Efter matchen var mittfältaren själv ångerfull.

– Helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag tänker. Men jag kan väl styra foten och borde ju inte ha ställt mig på honom så klart. Det är ju skam så klart, man skäms ju, sade han då.

Nu missar han, förutom kvällens match mot Varberg, där han är automatisk avstängd, även ytterligare två matcher.

Läs mer: Erlingmark efter röda kortet: ”Jag skäms”

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt