Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-23 23:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ex-landslagsmalvakt-ska-ta-frolunda-till-eliten/

SPORT

Ex-landslagsmålvakt ska ta Frölunda till eliten

Kim Martin Hasson blir ny sportchef i Frölunda.
Kim Martin Hasson blir ny sportchef i Frölunda. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Frölunda hockey skyndar på sin satsning på ett damlag.

Redan nästa höst inleds jakten på SDHL, med tidigare landslagsmålvakten Kim Martin Hasson som ny sportchef.

TT Text

Till säsongen 2022–2023, ett år tidigare än först planerat, ska Frölundas damlag vara på plats. Anledningen är att flickverksamheten fungerat bättre än klubben vågat hoppas på, samt det hockeygymnasium för tjejer som startade i augusti.

De yngre spelarna behöver helt enkelt ett A-lag att sikta på redan nu, säger Mikael Ström, ansvarig för Frölundas akademiverksamhet.

– Vår tjejverksamhet visar att det finns ett bra underlag för ett damlag i Göteborg. Dessutom finns det Göteborgstjejer i lag utanför stan som välkomnar den här satsningen, säger Mikael Ström till klubbens hemsida.

Frölundas damer kommer att börja i division 1 med högstaligan SDHL som tydligt mål.

Central i satsningen blir ett för svensk hockey välbekant ansikte. Den tidigare landslagsmålvakten Kim Martin Hasson lämmar SDHL-laget Linköping efter säsongen för att bli sportchef i Frölunda. Hon startar sin tjänst den 1 maj 2022, enligt GP.

– Det kommer bli spännande, utmanande och jag hoppas ni alla vill vara med på den här resan. Vi ses nästa säsong, säger Kim Martin Hasson på Frölundas Instagram-konto.

35-åringen avslutade sin framgångsrika hockeykarriär 2015 och har de senaste åren haft olika ledarroller inom LHC:s organisation. Tidigare var hon general manager för SDHL-laget, men den senaste säsongen har hon varit team manager och målvaktstränare.

Som aktiv tog hon OS-silver i Turin 2006, och har även vunnit två SM-guld med Linköping.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Frölunda HC
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt