Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 23:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/experten-tror-inte-pa-lundqvist-som-forstemalvakt/

Sport

Experten tror inte på Lundqvist som förstemålvakt

Henrik Lundqvist får fortsätta som andremålvakt enligt Rangersexperten Larry Brooks.
Henrik Lundqvist får fortsätta som andremålvakt enligt Rangersexperten Larry Brooks. Foto: TT

Henrik Lundqvist får stanna kvar i båset när hockeyn i Nordamerika drar i gång igen nästa helg.

Det tror i alla fall New York Posts Rangersexpert Larry Brooks som menar att målvaktsfrågan är avgjord.

Rangers mål kommer även i fortsättningen att vaktas av Igor Sjestjorkin.

”Ingen har överglänst honom ”, skriver Brooks i sin krönika.

Träningslägren inför NHL-slutspelet – som i och med det långa matchuppehållet kommer att ha ett speciellt format – har pågått i drygt en vecka.

För New York Rangers del har det mesta av snacket så här långt handlat om vem som ska vakta lagets mål mot Carolina i play in-serien som avgörs i bäst av fem matcher.

Får Igor Sjestjorkin fortsätta i rollen som förstemålvakt, eller kommer den 13 år äldre Henrik Lundqvist slutspelsrutin göra att Lundqvist får lämna båset och ta plats mellan stolparna?

Till den svenska målvaktsstjärnans fördel talar också att han har väldigt bra statistik mot just Carolina. Under grundserien vann Rangers alla tre möten mot Carolina, och samtliga gånger vaktade Henrik Lundqvist målet.

I mixen om vem som ska vakta Rangers mål finns dessutom ytterligare en målvakt, Alexandar Georgijev, som var den som fick chansen när Igor Sjestjorkin missade flera matcher i februari efter en bilolycka.

Med knappt två veckor kvar tills första matchen mellan New York Rangers och Carolina är det dock inte längre någon tvekan om vem som blir tränaren David Quinns val. I alla fall inte enligt New York Posts Rangersexpert Larry Brooks. Enligt Brooks kommer Igor Sjestjorkin att få fortsatt förtroende som förstemålvakt.

”Henrik Lundqvist har för det mest varit rätt bra och Alexandar Georgijev har skött sig fint. Men ingen av dem har överglänst Sjestjorkin tillräckligt för att övertyga David Quinn och Rangers att ändra på någonting”, skriver Brooks i sin krönika i New York Post.

”Så förvänta er att det blir Sjestjorkin som står.”

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt