Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 15:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/f1-kraver-undantag-fran-karantansregler/

Sport

F1 kräver undantag från karantänsregler

Lewis Hamilton hyllas efter segern på Silverstone i fjol.
Lewis Hamilton hyllas efter segern på Silverstone i fjol. Foto: Luca Bruno/AP

De brittiska karantänsbestämmelserna kan rasera planerna på formel 1-lopp på Silverstone.

– Två veckors karantän gör det omöjligt att ha British GP i år, säger en talesperson för F1.

TT Text

Formel 1 planerar att starta i början av juli med två lopp i Österrike. Därefter var det tänkt att även Silverstone skulle få arrangera två F1-lopp, utan publik.

Men de planerna går om intet om inte den brittiska regeringen gör undantag från karantänsbestämmelserna på 14 dagar, anser formel 1.

– Om det inte görs undantag påverkar det tiotusentals jobb, som kan kopplas till formel 1 och dess försörjningskedja. Om elitidrotten ska kunna återvända till tv måste undantag göras.

Sju av tio formel 1-stall är baserade i Storbritannien.

Karantänsbestämmelserna hotar också brittiska fotbollsklubbar som är kvar i de europeiska fotbollscuperna. Manchester City och Chelsea är i Champions League och Wolverhampton och skotska Glasgow Rangers är kvar i Europa League.

Den brittiska transportministern Grant Shapps sade på måndagen, som svar på en fråga i parlamentet, att det pågick diskussioner om undantag från karantänsbestämmelserna.

– Vi ska givetvis överväga förbättringar inom det området, sade Shapps.