Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/falcks-besvikelse-utslagen-i-kvarten/

Sport

Falcks besvikelse – utslagen i kvarten

Mattias Falck. Arkivbild.
Mattias Falck. Arkivbild. Foto: Per Hällstrom

Årets Europa top 16 blev ett rejält bakslag för svensk bordtennis. Endast Mattias Falck överlevde första omgången, men sedan blev det förlust även för honom redan i kvartsfinalen.

TT Text

Robert Gardos från Österrike blev för svår och vann över svensken med 4–2 i set.

– Jag slog Gardos i ligaspelet förra säsongen och på VM i våras, men jag kunde inte knyta till när jag väl hade lägen, sade Falck besviket till TT efteråt.

Mattias Falck var toppseedad i turneringen i Schweiz och det fanns stora förhoppningar på att VM-finalisten från i våras skulle gå mot en ny framgång.

Mattias Falck hade matchen mot Gardos i sin hand. Vid 2–1 i set öppnade svensken starkt med fem raka poäng i fjärde set. Vid ställningen 9–6 låg vägen mot en semifinal öppen, men i stället tog Robert Gardos över helt och vann inte bara fem raka poäng utan också de två efterföljande seten.

– Jag hade full kontroll och spelade mig till lägen men gjorde enkla misstag som blev för kostsamma, sade Falck.

Kristian Karlsson föll redan i första omgången mot sin klubbkamrat i Düsseldorf, rutinerade tysken Timo Boll, och Matilda Ekholm spelade långt under sin kapacitet och föll mot Barbora Balazova, Slovakien.