Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-05 09:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/falcks-revansch-i-dubbel-till-attondelsfinal/

SPORT

Falcks revansch i dubbel: till åttondelsfinal

Foto: Bildbyrån

De båda svenska herrdubbelparen, Anton Källberg/Truls Möregårdh och Mattias Falck/Kristian Karlsson är vidare till åttondelsfinal efter två mycket starka vinster.

Däremot lyckades inte Linda Bergström i par med Stina Källberg ta sig vidare trots jättelägen.

TT Text

Anton Källberg och Truls Möregårdh ställdes mot det seedade dubbelparet Gnanasekaran/Achanta från Indien. Svenskarna genomförde en nästintill prickfri match där de var starkast i de flesta bollduellerna.

– Det är jämnt hela vägen. Vi hade bra servar och returer och satte press på dem, sade Anton Källberg.

Framför allt i det viktiga tredje setet då de räddade en setboll och till slut vann med 13-11. I fjärde gick svenskarna från 0-3 till 11-7 efter mycket stabilt spel.

– Känner att vi har en växel till. Det här kan leda till medalj, säger Truls Möregårdh.

Mattias Falck och Kristian Karlsson var ute efter revansch mot Europamästarna Maxim Grebnev och Lev Katsman från Ryssland.

Det märktes från start att svenskarna var betydligt mer samspelta än när de möttes senast i EM. Vinstsiffrorna skrevs till 11–8, 15–13, 11–7.

– Skön vinst och vi håller en bra hög nivå. Vi har tränat mer dubbel på sistone och det märks i våra returer, det korta spelet vilket ger oss bra lägen att avgöra, sade Kristian Karlsson.

Det hade kunnat bli full pott i dubbel då Linda Bergström och Stina Källberg hade vinsten som i en liten ask, men tyvärr låste det sig när det väl kom till avgörande.

Dora Madarasz i par med Georgina Pota, Ungern, vann alla sina set med 12-10, men i fjärde borde svenskorna satt punkt för tillställningen då de hade 9-3 och bara var två bollar från match.

Ämnen i artikeln

Bordtennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt