Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 03:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/falkenbergs-nyforvarv-knaskadad-sasongen-over/

Sport

Falkenbergs nyförvärv knäskadad – säsongen över

Kwame Kizito skadade sig i den allsvenska premiären. Nu är säsongen redan över.
Kwame Kizito skadade sig i den allsvenska premiären. Nu är säsongen redan över. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

69 minuters spel. Mer blir det inte den här allsvenska säsongen för Falkenbergs anfallare Kwame Kizito.

TT Text

Kizito bars ut på bår i premiären mot Häcken i måndags – och läkarundersökningen visade att 23-åringen drabbats av såväl en korsbands- som meniskskada.

”Han skadade främre korsbandet och menisken på utsidan av knäet. Nu väntar först operation och sedan rehabilitering i åtta till tolv månader. Tyvärr missar Kwame Kizito resten av säsongen. Han är ledsen och vill inte uttala sig i media,” säger Falkenbergs lagläkare Sverker Nilsson till klubbens hemsida.

Kizito spelade förra säsongen för just Häcken.

Läs mer: Läkarlarm inför premiären: Stor risk för fler skador

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt