Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-24 00:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/farjestad-nollade-arkerivalen-frolunda-blir-for-bekvama/

Sport

Färjestad nollade ärkerivalen Frölunda: ”Blir för bekväma”

Färjestads Michael Lindqvist jublar efter 2-0.
Färjestads Michael Lindqvist jublar efter 2-0. Foto: Tommy Pedersen/TT

Det har ösregnat skott mot Färjestads målvakter under säsongsinledningen.

Mot Frölunda duggade det bara.

Då höll Arvid Holm nollan och såg till att Karlstadlaget vann med 3-0 (1-0, 0-0, 2-0).

TT Text

Kanske var det ett besök från serieledande ärkerivalen Frölunda som krävdes för att Färjestad skulle få ordning på sin defensiv i SHL-ishockeyn.

Där det tidigare har sett virrigt och ihåligt ut var det nu full koncentration som gällde från första nedsläpp.

Det gav säsongens andra trepoängare för det pressade Karlstadlaget. Oskar Bäck, Michael Lindqvist och Carl Jakobsson gjorde målen i 3-0-segern.

– Vi är aktiva och aggressiva. Vi flyttar pucken som vi vill göra i anfallsspelet och det är många delar i spelet utan puck som är bättre än tidigare, säger tränaren Johan Pennerborn till C More.

Hemmalaget hade hela tiden gott om folk i ytan framför målvakten Arvid Holm och såg till att de flesta Frölundaskotten kom från långt håll.

Holm tackade medspelarna för hjälpen genom att notera säsongens första nolla.

Framåt gjorde den tilltänkt defensiva enheten med Bäck, Jakobsson och Pontus Widerström en riktigt bra match.

Bäck rakade in 1-0 halvvägs in i första perioden och Jakobsson utnyttjade ett Frölundamisstag när han sköt 3-0 med mindre än nio minuter kvar av matchen.

– Vi avslutade riktigt bra förra säsongen och det har känts bra när vi har fått chansen nu också. Vi tänker inte så mycket. Vi försöker bara ha skoj, säger Bäck till C More.

Undantaget ett par riktigt långa puckinnehav i offensiv zon i andra perioden visade gästerna från Göteborg inte upp någon serieledaroffensiv – och Frölunda tvingades åka hem som tabelltrea.

– Vi blir för bekväma. Vi tvekar både med och utan puck. Det är den där tankesekunden man inte har råd med. Färjestad har attityden och vinner rättvist, säger tränaren Roger Rönnberg till C More.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Frölunda HC
Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt