Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-17 19:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/favoritsegrar-i-speedwayslutspelet/

SPORT

Favoritsegrar i speedwayslutspelet

Favoriterna höll när SM-slutspelet i speedway drog i gång.

TT Text

Serietrean Dackarna besegrade sexan Lejonen på bortaplan med 48–42 och fyran Rospiggarna vann hemma över femman Vetlanda med samma siffror i den första kvartsfinalen.

Timo Lahti vann fyra av fem heat och körde in 13 poäng för Rospiggarna medan Kim Nilsson vann tre heat och fyllde på med tio poäng.

Hos Dackarna drog Tai Woffinden och Jason Doyle in tolv poäng vardera, men hemmalaget Lejonen hade kvällens poängstarkaste förare i Oliver Berntzon som körde in 14 poäng.

Returerna körs nästa tisdag.

Ämnen i artikeln

Speedway

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt