Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

FC Köpenhamn stoppar fans med utländskt namn

Supportrar med utländskt klingande namn stoppas nu från FC Köpenhamns hemmasektioner. Klubben menar att det görs för att garantera säkerheten på hemmaarenan Parken.

FC Köpenhamn går mot en spännande fotbollshöst. Efter att gruppspelet i Champions League lottades i torsdags står det klart att Real Madrid, Juventus och Galatasaray kommer besöka Parken under de kommande tre månaderna.

Men nu har klubben hamnat i blåsväder i samband med biljettförsäljningen till matcherna. Personer med utländskt klingande namn, som köpt sina biljetter via sajten biletlugen.dk, har stoppats av klubben och fått sina biljetter annullerade, skriver Ekstrabladet.

Anledningen är enligt FC Köpenhamn att man vill förhindra att supportrar till bortalagen får biljett till någon annan läktare än just bortaläktaren.

– Säkerheten på Parken är det allra viktigaste för oss och därför gör vi allt som står i vår makt för att supportrar till lagen som gästar FC Köpenhamn bara har tillgång till sektioner som är reserverade för bortasupportrarna. De biljetterna köps genom klubbarna som kommer på besök. Därför kommer vi annullera alla biljetter via billetlugen.dk som direkt indikerar att de köpts på andra sektioner i arenan än bortasektionen, säger FCK:s klubbdirektör Daniel Rommedahl till Ekstrabladet.

Heter du Hansen, Jensen eller Petersen är det inga problem. Men heter du Poomongkolchai, Jahouh, Berikov eller har något annat icke danskklingande namn kan du bli stoppad, skriver tidningen.

Tillvägagångssättet har fått hård kritik i Danmark och FCK-supportrar som anser att deras biljetter felaktigt har annullerats måste själva ta kontakt med klubben och påvisa att de faktiskt håller på FC Köpenhamn – och inte på bortalaget.

– Om en dialog med köparen visar på annat så kommer köper självklart att godkännas. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som det här kan innebära för vissa supportrar, men det är en nödvändig säkerhetsåtgärd, säger Daniel Rommedahl.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.