Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 03:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/federer-utklassad-ute-ur-wimbledon/

SPORT

Federer utklassad – ute ur Wimbledon

Roger Federer förlorade mot Hubert Hurkacz.
Roger Federer förlorade mot Hubert Hurkacz. Foto: Shutterstock

Det är färdigspelat för Roger Federer i Wimbledon.

Hubert Hurkacz vann i tre raka set – och avslutade matchen med utklassningssiffror.

TT Text

Åtta titlar på Wimbledons gräs och totalt 20 grand slam-titlar – flest någonsin tillsammans med Rafael Nadal – har det blivit för Roger Federer. Men frågan är om det blir några fler för den schweiziske tennislegendaren som fyller 40 år i augusti.

Federer, som har dragits med stora skadeproblem de senaste åren, fick på onsdagskvällen respass redan i Wimbledons kvartsfinal.

Mot 18-rankade polacken Hubert Hurkacz föll han i tre raka set, 3–6, 6–7, 0–6. Matchen var Hurkacz första grand slam-kvartsfinal någonsin.

– Det var otroligt speciellt att möta Roger här, det var en dröm som gick i uppfyllelse. Han har så otroligt många speciella ögonblick här, säger Hurkacz.

Enligt nyhetsbyrån AFP är det första gången sedan 2002 som Federer förlorar en match i Wimbledon i tre raka set. Det är också första gången han förlorar ett set med 0–6 i den klassiska turneringen.

En tungviktare som det gick bättre för var världsettan Novak Djokovic som nu kommer allt närmare att tangera Rafael Nadals och Federers rekord på 20 grand slam-titlar inom herrtennisen. Djokovic har totalt 19 grand slam-titlar och nosar nu på ytterligare en.

Ungerns första manliga kvartsfinalist i Wimbledon sedan 1948, Marton Fucsovics, mäktade inte med att stoppa serben. Djokovic vann i tre raka set med 6–3, 6–3, 6–4.

Nu väntar en semifinal mot kanadensaren Denis Shapovalov för Djokovic.

Ämnen i artikeln

Wimbledon
Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt