Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 10:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/felfri-samuelsson-vann-premiaren-positivt/

SPORT

Felfri Samuelsson vann premiären: "Positivt"

Sebastian Samuelsson efter lördagens vinst i Idre.
Sebastian Samuelsson efter lördagens vinst i Idre. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Felfri i skyttet och snabb i spåret. Sebastian Samuelsson fick det perfekta formbeskedet inför säsongen när han vann nationella skidskyttepremiären i Idre.

– Mycket positivt, säger Samuelsson till SVT.

TT Text

Det går knappast att börja en säsong bättre, vilket lovar gott inför världscuppremiären i Östersund om två veckor. Samuelsson sköt fullt i både liggande och stående skytte. Han var dessutom näst snabbast i spåret.

– Nu har jag inte hunnit analysera så mycket, men skjuter jag noll, noll i premiären är jag väldigt nöjd, säger han till SVT.

– Jag får ihop det bra med skidåkningen och så vet jag att om två veckor kommer jag att vara ännu piggare än i dag, fortsätter Samuelsson.

Sist startande Samuelsson var i ledning redan efter det första skyttet och vann 18,4 sekunder före unge italienaren Tommaso Giacomel. Där bakom tog Martin Ponsiluoma tredjeplatsen, med talangen Malte Stefansson som fyra.

Ponsiluoma hade en bom, i liggande.

– Det var jobbigt från start och jag tror att jag höll ihop det rätt bra ändå. Men det var en jobbig premiär, säger Ponsiluoma till SVT.

De andra landslagsåkarna hade en sämre dag. Peppe Femling låg på tredje plats efter det första skyttet. Men Femling tappade med tre bom i det andra, stående skyttet och föll i resultatlistan.

Även landslagskompisen Jesper Nelin noterades för sammanlagt tre bom, men var snabb i spåret och slutade femma.

Den nationella svenska premiären avgörs den här helgen i Idre i Dalarna. Tävlingen har förutom de bästa svenska åkarna även lockat tävlande från stora skidskyttenationer som Belarus, Italien och Schweiz.

Damernas tävling avgörs senare under förmiddagen.

Skidskyttesäsongen inleds nu på allvar. Den 26-28 november avgörs världscuppremiären i Östersund och det stora målet för säsongen är OS i Peking i februari.

Läs mer:

Stina Nilssons önskan – blåst: ”Då blir vi mer jämna”

Hanna Öberg bommade segern – Persson skrällde

Ämnen i artikeln

Skidskytte

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt