Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Felix Rosenqvist fortsätter i indiska elbilsteamet

Foto: Sven Gustavsson

Felix Rosenqvist slutade trea debutsäsongen i formel E. Nu har han skrivit kontrakt för en ny säsong med det indiska teamet Mahindra.

Fler stora biltillverkare och fler toppförare kommer in i racingens elbilsmästarskap säsongen 2017-18.

Det blir tuffare konkurrens för sensationssvensken Felix Rosenqvist, som körde till sig en tredjeplats totalt i år, för han kommer att fortsätta i formel E. Efter en seger och totalt fem pallplatser vill teamet behålla honom.

– Jag är glad att vara tillbaka för en andra säsong och att få fortsätta den här resan med Mahindra Racing, säger Felix Rosenqvist.

– Det var vår gemensamma intention från första början och vi har redan genomfört ett antal tester med den nya bilen, som sett lovande ut, avslöjar Felix.

Rosenqvist slog alla med häpnad och var den förare som hade bäst kvalsnitt av alla i serien den gångna säsongen. Han startade också tre lopp från pole position.

– Jag hade en fantastisk debutsäsong och jag kommer använda allt jag lärde mig för att försöka lyfta oss till nästa nivå. Det blir en stor utmaning i extrem konkurrens. Jag och alla runt om mig i teamet går in i detta till hundra procent med målsättningen att slåss mot de absolut bästa, säger den 25-årige svensken.

Även Felix teamkamrat Nick Heidfeld, med 183 formel 1-lopp på meritlistan, kommer att köra för teamet nästa säsong.

– Felix gjorde en helt makalös insats förra säsongen. Det bästa vi sett från en rookie i formel E, säger Dilbagh Gill, teamchef Mahindra Racing i ett pressmeddelande.

Trots succén i formel E fortsätter Felix säsong med körning i Japans högsta formelbilsserie. Även där är det succé för smålänningen från Värnamo. I de tre senaste loppen har Felix varit tvåa, trea och tvåa.

Han är trea i mästerskapet, bara sex poäng för ledaren och nästa deltävling körs på Sportsland Sugo kommande helg.

Formel E-säsongen drar sedan i gång med premiär i Hongkong 2-3 december. Resten av de totalt 14 racen körs under 2018.

Det blir tre nya lopp 2017-18 i Santiago, Chile, Sao Paulo, Brasilien och i Rom i Italien.

Formel E kommande säsong avslutas med loppen i New York och Montreal och körs som vanligt inne i storstäderna på uppbyggda tillfälliga banor.