Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ferrari-overklagar-straffet-som-gjorde-vettel-rasande/

Sport

Ferrari överklagar straffet som gjorde Vettel rasande

En sammanbiten Sebastian Vettel med vinnaren Lewis Hamilton på prispallen efter loppet. Foto: Ryan Remiorz/AP

Ferrari väljer att överklaga det tidsstraff som kostade Sebastian Vettel segern i söndagens formel 1-lopp i Montreal, Kanada.

Tysken var först över mållinjen, men straffades med fem sekunders tidstillägg efter en incident på det 48:e varvet och fick se Mercedesföraren Lewis Hamilton kliva högst upp på pallen

Det var efter att Vettel kört av banan i en chikan som han ansågs ha kört oansvarigt och farligt när han tog sig tillbaka in på banan framför en jagande Hamilton, som tvingades bromsa för att inte åka in i ledaren.

– Vart skulle jag ta vägen? protesterade Vettel.

– De stjäl racet från oss!

I en kommentar på Ferraris hemsida uttalar sig stallchefen Mattia Binotto om varför man väljer att överklaga.

– Vi är naturligtvis besvikna. Jag tror inte att Seb kunde ha gjort något annorlunda, säger Binotto.

Vettel var fruktansvärt arg efter loppet och körde inte bilen till podiumplatsen. Först efter att Hamilton och loppets trea, Ferraris Charles Leclerc, genomfört efter loppet-intervjun kom tysken, ledsagad av Ferraris personal, dit – troligen för att dryga böter annars hade varit att vänta.

Hamilton drog upp Vettel överst på prispallen tillsammans med honom men tysken valde att kliva ner till plats två. Mellan de båda kombattanterna var stämningen bra men Ferraris stjärna ansåg sig tydligt bortdömd, när han sent omsider blev intervjuad.

Demonstrativt flyttade Vettel på skyltarna för segrande bil och tvåan när han efter lång tid kom till podiumplatsen efter loppet. Foto: Dan Istitene/AFP