Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 07:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/finlandare-forstarker-skadeskjutet-farjestad/

SPORT

Finländare förstärker skadeskjutet Färjestad

Jasse Ikonen, här i Linköpingströjan, är klar för Färjestad.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Finländaren Jasse Ikonen, 32, ansluter till Färjestad med omedelbar verkan, meddelar värmlänningarna på sin hemsida.

TT Text

”Vi har det läge vi har med våra skador, och när möjligheten att få loss Ikonen dök upp valde vi att agera och ta in honom. Han är väldigt allround och har spelat både ytterforward och center vilket vi tycker passar bra för att stärka upp laget”, säger sportdirektören Rickard Wallin.

Avtalet med Färjestad är skrivet säsongen ut och 32-åringen kommer senast från ett korttidskontrakt med seriekonkurrenten Linköping. Under tiden i LHC noterades Ikonen för ett mål och fyra assist på tolv SHL-matcher.

Färjestad har varit hårt skadedrabbat under säsongen och i helgen drabbades klubben av ytterligare en smäll då centern Remi Elie skadade sig. Elie missar av allt att döma resten av grundserien.

Regerande mästaren Färjestad är trea i SHL, tolv poäng bakom ledande Växjö som har spelat en match mer.

Ämnen i artikeln

Ishockey
Ishockey SHL

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt