Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 00:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/finlandsk-landslagsback-till-elfsborg/

Sport

Finländsk landslagsback till Elfsborg

Finländske landslagsmannen Leo Väisänen tar plats i Elfsborgs backlinje. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Allsvenska Elfsborg får förstärkning i backlinjen. Den finske landslagsmittbacken Leo Väisänen ansluter från holländska FC Den Bosch.

I fjol var han med och förde Finland till EM, landets första stora fotbollsmästerskap. På söndagen skrev 22-årige Leo Väisänen på ett 3,5-årskontrakt med Elfsborg.

– Jag kände att jag ville ta nästa steg i min karriär och jag vet att IF Elfsborg är en stor och bra klubb i Sverige. Jag känner att det här är ett bra steg för mig då IF Elfsborg har mycket att erbjuda för min utveckling, säger Väisänen till klubbens hemsida.

Väisänen, som är lillebror till tidigare AIK-spelaren Sauli Väisenen, har bland annat rekommenderats av den finländske förbundskaptenen Markku Kanerva och Jari Ilola, sportchef i Väisänens tidigare klubb RoPS. Båda finländare har tidigare spelat i Elfsborg.

Elfsborg lyckades inte förlänga lånet med norske mittbacken Stian Gregersen och har dessutom tappat Jon Jönsson och Alex Portillo på samma position.

– Leos styrka ligger i hur han läser spelet. Han är också stark i luften och i duellspelet. Han anpassar sin position i och utanför boxen och är duktig på att ta fram bollen i speluppbyggnaden. Han visar också, trots sin unga ålder, fina ledaregenskaper, säger managern Jimmy Thelin.

Boråslaget bygger om truppen rejält. Tidigare har man värvat norske målvakten Mathias Dyngeland, Alexander Bernhardsson från Örgryte och Jacob Ondrejka från Landskrona.