Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-21 19:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fjolarsvinnaren-hoppar-av-tour-de-france/

Sport

Fjolårsvinnaren hoppar av Tour de France

Egan Bernal hoppar av Tour de France.
Egan Bernal hoppar av Tour de France. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP

Fjolårsvinnaren i Tour de France, colombianen Egan Bernal, hoppar av inför onsdagens 17:e etapp.

TT Text

”Det var förstås inte så här jag ville att mitt Tour de France skulle sluta, men jag håller med om att det är det bästa för mig under de rådande omständigheterna”, säger 23-åringen i ett pressmeddelande från stallet Ineos.

Bernal hade ryggbesvär inför touren men lyckades ändå hänga med i täten i början av det klassiska etapploppet. Den senaste tiden har han dock tappat så pass mycket att en ny titel inte längre är möjlig att ta.

Stallet säger i pressmeddelandet att de känner att det är klokast att låta Bernal hoppa av och sätta nya mål för resten av säsongen.

Läs mer: För Thibaut Pinot slutar Tour de France allt som oftast i tårar

Ämnen i artikeln

Cykel

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt