Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 07:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/flagghyllning-ersatte-knaprotester/

SPORT

Flagghyllning ersatte knäprotester

Green Bay-spelarna under nationalsången.
Green Bay-spelarna under nationalsången. Foto: Matt Ludtke/AP/TT

När helgens omgång i NFL tjuvstartade med en match natten till fredag var frågan om protesterna mot Donald Trump skulle fortsätta. Ingen stod på knä under nationalsången, men flera av spelarna i Green Bay och Chicago stod i armkrok medan ”The star-spangled banner” spelades.

Förra helgen valde uppemot 200 spelare att inte stå i givakt under nationalsången i protest mot USA:s president, som kritiserat spelare för bristande patriotism, medan andra valde att markera sitt motstånd på annat sätt.

Hemmalaget Green Bay hade inför matchen bett publiken stå i armkrok under nationalsången och stora delar av publiken lyssnade till uppmaningen medan en nästan 40 meter lång amerikansk flagga vecklades ut över planen på anrika Lambeau Field.

Green Bay vann matchen över Chicago med 35-14.

Läs mer: Trump: Klubbägarna är rädda för spelarna

Läs mer: Regel stoppar NBA-spelare från att protestera

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt