Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 10:02 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/flera-klubbar-hotar-bryta-sig-ur-hogsta-innebandyligan/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Flera klubbar hotar bryta sig ur högsta innebandyligan

Foto: Robin Aron/Bildbyrån

En konflikt råder mellan Svenska innebandyförbundet och elitföreningarna. Nu hotar flera klubbar att bryta sig ur Superligan.

– De känner sig dåligt behandlade, säger Krister Kalte, ordförande i Föreningen Svenska Superligan till SVT Sport.

Enligt ett pressmeddelande från Innebandyförbundet (SIBF) har samtalsklimatet på senare tid varit hårt mellan Föreningen Svenska Superligan (FSSL), elitföreningarna och förbundet.

Konflikten ska röra vem som ska äga rättigheterna till Svenska Superligan (SSL). Elitföreningarna vill involveras mer i beslut kring tv-rättigheterna och anser att de bör få en större del av kakan vad gäller sponsorintäkter.

Det är inte känt vilka klubbar som nu hotar att bryta sig ur för att starta en egen kommersiell liga.

– Det är ett initiativ från ett antal klubbar som vill föra en diskussion om det. Det är inte på vårt (FSSL:s) inititativ men vi företräder klubbarna så vi följer förstås frågan, säger Krister Kalte till SVT.

–  Klubbarna har tröttnat på att det inte händer något och känner att man blivit dåligt behandlade.

”Vi ser mycket allvarligt på dessa rykten. En liga utanför SIBF skulle riskera att splittra Svensk Innebandy”, skriver förbundet.

Innebandyförbundet anser att det gått FSSL till mötes genom att det förra året gjordes en uppräkning, vilken innebar att ytterligare en miljon av sponsorintäkterna tillföll elitföreningarna. SIBF skriver i pressmeddelandet att ambitionen är att fortsätta räkna upp stödet. 

”Å andra sidan är det en viktig princip för oss att sponsorintäkter ska fördelas solidariskt mellan elit och bredd. Vi tror att hela rörelsen vinner på att elit och bredd växeldrar och samspelar. Därför har vi sagt nej till förslag om att rättigheterna helt ska överlåtas”, fortsätter sedan förbundet.

SIBF har kallat till ett möte med samtliga elitföreningar nu på måndag, den 17 september.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.