Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 17:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/forbundet-drojde-tva-ar-med-att-diska-ryska-hockeydamerna/

Sport

Förbundet dröjde två år med att diska ryska hockeydamerna

Ryssland besegrade Damkronorna med 3–1 i gruppspelet under OS i Sotji 2014. Nu har internationella ishockeyförbundet fastställt att det ryska laget diskvalificeras i turneringen på grund av dopningsbrott.
Ryssland besegrade Damkronorna med 3–1 i gruppspelet under OS i Sotji 2014. Nu har internationella ishockeyförbundet fastställt att det ryska laget diskvalificeras i turneringen på grund av dopningsbrott. Foto: Claudio Bresciani/TT

Först två år efter att Internationella olympiska kommittén (IOK) uppmanade Internationella ishockeyförbundet (IIHF) att diskvalificera Rysslands damlandslag i OS-turneringen i Sotji på grund av dopning har ordern verkställts. Men beslutet har inte kommunicerats och på grund av en lucka i IIHF:s reglemente har Ryssland fått behålla sina poäng på världsrankningen.

– Det är säkert en del politik i det här, säger den tidigare förbundskaptenen Leif Boork

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in