Förbundskapten Karin Torneklint om Duplantis: ”Heeelt galet” - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Förbundskapten Karin Torneklint: ”Heeelt galet”

Karin Torneklint
Karin Torneklint Foto: Bildbyrån

Fridrottens förbundskapten Karin Torneklint var förstås överlycklig över Armand Duplantis EM-guld.

– Det är heeelt galet, jag är heeelt tagen, säger hon.

Karin Torneklint säger att hon var nära att svimma av stavhoppsdramatiken där Armand Duplantis till slut stod som vinnare efter att ha förbättrat det svenska rekordet, och juniorvärldsrekordet, med tolv centimeter till 6,05.

– Jag tror inte att jag sett något häftigare, det var bland det mest galna jag varit med om i mitt liv, säger förbundskaptenen.

Men det är inte bara den avslutningen av EM-veckan i Berlin som hon kommer att minnas.

– Summa summarum har vi haft ett väldigt bra EM med otroligt många i final. 17 stycken eller så. Det är verkligen bra med vår unga trupp. Och jag tror att vi hade elva som blev topp-åtta. Senast i Amsterdam var det tio topp-åtta placeringar.

– Och så kronan på verket, Duplantis, med den dramatiken som ju är det som gör idrotten.

2016 blev Sverige utan guld i EM. Nu ordnade Duplantis det.

– Men det är inte bara medaljerna som räknas, vi behöver sådana som Thobias Nilsson Montler som blir fyra i längdhoppet, och Simon Pettersson som blir fyra i diskus och är med och hugger på medaljerna. Det är många som visat framfötterna i EM, säger Torneklint.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.