Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 20:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/forbundskaptenen-far-sparken-dagar-fore-handbolls-em/

Sport

Förbundskaptenen får sparken – dagar före handbolls-EM

Per Johansson. Arkivbild.
Per Johansson. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Då råder oklarheter om damernas handbolls-EM kommer att arrangeras i Danmark eller inte i december.

Men det står klart är att Montenegro inte kommer att ledas av svenske förbundskaptenen Per Johansson, tidigare i det svenska landslaget.

TT Text

Enligt Aftonbladet har Johansson fått sparken, bara tolv dagar före Montenegros planerade mästerskapspremiär mot Frankrike i Herning den 4 december. 50-åringen skulle ha slutat efter mästerskapet som pågår 3–20 december.

– Cirkeln sluts. Jag hoppade in med extremt kort varsel och fick lämna med extremt kort varsel. Det var nog menat att bli så. Men det är tråkigt att inte få ta avsked av tjejerna då detta skulle ha blivit vårt sista mästerskap ihop, säger Per Johansson, som också är tränare i ryska storklubben Rostov-Don, till Aftonbladet.

Vändorna kring handbolls-EM har varit många. Danmark skulle ha arrangerat mästerskapet tillsammans med Norge, som på grund av coronapandemin hoppade av arrangörskapet tidigare i veckan.

Danska handbollsförbundet jobbar vidare för att arrangera mästerskapet i egen regi, men landets regering har ännu inte gett något besked.

Ämnen i artikeln

Handbolls-EM
Handboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt