Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-20 23:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/forbundskaptenen-spelarna-tog-tag-i-det/

Sport

Förbundskaptenen: ”Spelarna tog tag i det”

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén hyllar spelarna efter bronsmedaljen. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

OSTRAVA. Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén hyllar sina spelare efter bronset.

– Det var en mental utmaning, men de ledande spelarna tog tag i det. Det var det som till slut avgjorde, säger förbundskaptenen efter 3–2-segern mot Finland i bronsmatchen.

Semifinalförlusten i förlängningen mot Ryssland i lördagens semifinal sved, och det tog sin tid för de svenska juniorerna att komma över den.

Hur jobbade ni för att de skulle göra det?

– Redan på kvällen efter matchen pratade vi mycket om det, och vi pratade om det på söndagsmorgonen. Men då kändes det inte som vi fick något riktigt grepp om det. Det var fortfarande väldigt tyst och nedstämt, säger Montén.

– Det var efter lunchen – när vi satte oss på bussen för att åka till Ostrava – som de ledande spelarna tog tag i det. De ville verkligen vinna den sista matchen som de kommer att spela tillsammans.

Vilka spelar syftar du när du säger ledande spelare?

– Adam Ginning, Rasmus Sandin, David Gustafsson, Samuel Fagemo och Nisse Lundkvist. Sen hänger de andra på, men de blir ett lok.

Förbundskapten Tomas Monténs gör sin fjärde säsong som huvudansvarig för Juniorkronorna, och det här var hans andra medalj. Sedan tidigare har han ett silver från 2018.